tirsdag den 19. oktober 2010

Virginia!

Nu har vi så også været ude og besøge det mere landlige USA -Virginia, Frederikkes gamle stat, fra da hun gik på Highschool der.
En super weekend med rigtig gode oplevelser i fantastisk selskab!
Vi tog blandt andet til Homecomming på Monacan High School, Frederikkes gamle skole, hvor vi så en football kamp. Vi forstod intet af spillet men fik oplevet hele kulturen og entusiasmen omkring det, selv når det er på et sådan niveau. Entusiastiaske afroamerikanske mødre har virkelig nogen høje stemmer, som vi oplevede fra siddepladserne lige bag os hvor en kvinde med korte mellem råbte "THAT'S MY SON, THAT'S MY SON!", vores hørelser tog vist en smule skade.......
Interkulturelle tanker:
Det er de færreste amerikanere der har været uden for landets grænser, men hvorfor skulle de også det? De har alt hvad de behøver af forskellig slags vejr, miljø og natur i de mange forskellige stater.
Hvilket jo er en kæmpe forskel fra os europæere, som nærmest rejser ved hver en lejlighed.
Dette gør jo så også at amerikanerne ikke har oplevet forskellige kulturer på samme måde som vi har, hvilket kommer til udtryk gennem en lille smule uvidenhed, som f.eks. spurgte Andrea, Frederikkes veninde, i forbindelse med at jeg smagte Dr. Pepper som jeg rynkede på næsen af (hæhæ), om jeg nogensinde havde smagt sodavand. Hvem har ikke smagt sodavand? ALLE har smagt sodavand, også i Danmark.
På vejen hjem i lufthavnen kom vi igennem sikkerhedstjekket, hvor en sikkerhedsansat får øje på Frederikkes pas og spørger hvor vi er fra, hvorefter vi selvfølgelig svarer Danmark. Det viser sig så at denne specifikke sikkerheds mand er blevet gift med en Amerikansk dame i Roskilde tilbage i 1980'erne, det er hvertfald et tegn på globalisering. Deres ægteskab holdt dog desværre ikke.......
Vi har fået os en ny ven ved navn Johanne fra Dubai, som nu også bor i New Jersey sammen os, vi får virkelig udviklet vores interkulturelle kompetencer :)
Vores kære ven Luca er fløjet hjem til Italien igen, ham sagde vi farvel til inden vi tog afsted til Virginia.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar